RQM-evenement in Rotterdam

Opgeleverd 2022

Varioplay zorgt voor visueel spektakel tijdens het RQM-evenement en is verantwoordelijk voor bijna alle visuals en tijdregistratie die tijdens het RQM-evenement in Rotterdam gedaan moeten worden, evenals alle beelden die op televisie uitgezonden worden. Deze unieke prestatie is een primeur in de Nederlandse Zwemwereld. Zwemcentrum Rotterdam is van 1 tot en met 4 december het toneel van de Rotterdam Qualification Meet (RQM). Tal van topzwemmers uit binnen- en buitenland gaan in het Rie Mastenbroek-bassin op jacht naar limieten voor het WK langebaan in het Japanse Fukuoka (14-30 juli 2023) en het WK Para-zwemmen in het Engelse Manchester.

In Zwemcentrum Rotterdam waren op 30 november 2022 de finales van de schoolzwemkampioenschappen van schoolsport010. Zo’n 156 kinderen zwommen de wedstrijd van hun leven in een prachtig aangekleed Zwemcentrum. In totaal hebben 1600 kinderen meegedaan aan de voorrondes verspreid over alle zwembaden in Rotterdam.

Sport in the box

Sport In The Box is een krachtig productie- en playoutsysteem voor sport waarmee de gebruiker boeiende live-inhoud kan creëren en deze kan uitvoeren naar videoborden, in-house tv-systemen en streaming. Ons team is expert op dit gebied en had op deze manier een goede ondersteunende rol. Ons team zorgde ervoor dat de vele logo’s goed in beeld gebracht werden en op tijd werden ingestart. Daarnaast werden ook de portretfoto’s en namen getoond tijdens het voorstellen.

Met de wedstrijden van de topzwemmers werd door middel van een green-screen studio de deelnemers één voor één voorgesteld tegen een (in)geprojecteerde achtergrond. Naast deze inspanningen heeft ons team de tijdregistratie voor hun rekening genomen waarbij ze gebruik maakten van Swiss-Timing apparatuur.